Jeg tilbyder Hatha Yoga, Hatha Soft og Yin Yoga på faste ugentlige hold

HATHA YOGA

På Hatha holdene arbejder vi med de klassiske yogastillinger og åndedrætsøvelser. Der sigtes efter at skabe balance mellem det aktive og det passive ved at holde korte meditative pauser efter de enkelte stillinger. Grundlæggende vil Hatha Yoga løsne op for spændinger og blokeringer i kroppen og sindet og give øget kropsbevidsthed, smidighed, styrke og koncentration. Øvelserne og stillingerne har en regulerende effekt på bl.a de indre organer, nervesystem, fordøjelse, immunforsvar, stofskifte, hormoner, hjerte og blodtryk. Klassens sammensætning vil variere fra gang til gang. Vi slutter altid af med afspænding og savasana.

HATHA SOFT

Hatha Soft er overvejende siddende og liggende stillinger og med et mere mediterende fokus. Vi sniger en gang imellem også lidt Yin og Restorativ yoga ind.

YIN YOGA

Yin Yoga er en stille, enkel og meditativ praksis, der fysisk har til hensigt at påvirke, styrke, strække, vække og afspænde kroppens bindevæv (fascia, sener, ledbånd og ligamenter), det væv som forbinder alt væv i kroppen. De store hinder, der under huden dækker hele kroppen som en hel kropsdragt og de mindre hinder der ligger rundt om sener, muskler, knogler og organer. Ved at hvile afspændt i de enkelte stillinger 5-10 minutter eller ved blid og rolig bevægelse, påvirkes bindevævet og meridianerne (energibanerne), så der skabes bedre mobilitet i leddene, rygsøjlen og hele kroppen og cirkulationen af chi (energi) flyder friere rundt i kroppen og til organerne. Mentalt lærer Yin Yoga os at give slip; at give slip i kroppen, at give slip i sindet, at give slip på præstation – og bare være i Nuet. Yin Yoga er en god modvægt til fysisk (over)aktivitet, stress, angst og uro.